Partidul lui Macron, favorit la alegerile din iunie

Data publicării:
Presidential Candidate Emmanuel Macron Votes In Le Touquet
LE TOUQUET-PARIS-PLAGE, FRANCE - APRIL 23: French presidential candidate Emmanuel Macron for the En Marche ! movement flanked by his wife Brigitte Trogneux, waves from his car as he leaves the Touquet polling station after voting for the 1st round of French presidential election on April 23, 2017 in Le Touquet-Paris-Plage, France. (Photo by Sylvain Lefevre/Getty Images)

Partidul preşedintelui francez Emmanuel Macron ar urma să obţină cele mai multe mandate în urma alegerilor parlamentare din luna iunie, arată un sondaj publicat luni, relatează News.ro.

Presidential Candidate Emmanuel Macron Votes In Le Touquet
Emmanuel Macron / FOTO: Gulliver/Getty Images

Sondajul Oxoda, realizat pentru postul de radio France Inter şi pentru revista L’Express creditează formaţiunea La Republique en Marche, a lui Macron, cu 29% din intenţiile de vot înainte de alegerile legislative ce vor avea loc în două tururi de scrutin, pe 11 şi pe 18 iunie.

Frontul Naţional, de extremă-dreapta, se clasează pe a doua poziţie, cu 17% din intenţiile de vot, urmat de conservatorii din Les Republicains, cu 15%.

Partidul politicianului de extremă-stânga Jean-Luc Melenchon se află pe al patrulea loc, fiind preferat de 14% dintre alegători.

Şi alte sondaje recente au sugerat că La Republique en Marche va înlocui socialiştii ca cel mai mare partid din camera inferioară a Parlamentului şi va înregistra un rezultat mai bun decât conservatorii.

Macron intenţionează să impună o reformă pe piaţa muncii până la sfârşitul lunii septembrie, înainte să reformeze şi sistemul de asigurări de şomaj şi de reconversie profesională, până la sfârşitul anului. În 2018, îşi propune să se ocupe de sistemul de pensii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri