Sari la conținut

Partidul lui Merkel, depășit în sondaje pentru prima oară în zece ani

Partidul Social-Democrat din Germania (SPD) a trecut, pentru prima dată în ultimii zece ani, înaintea Uniunii Creștin-Democrate (CDU), într-un sondaj de opinie realizat de agenția DeutschlandTrend și publicat vineri de postul de televiziune public ARD, informează Agerpres.

Bundestag Votes On Minimum Wage Law

FOTO: Gulliver/Getty Images

Studiul indică faptul că SPD, care în perspectiva alegerilor parlamentare din 24 septembrie l-a desemnat candidat la funcția de cancelar pe fostul președinte al Parlamentului European Martin Schulz, ar obține 32% din voturi dacă alegerile ar fi organizate în prezent, față de 31% din sufragii pentru CDU.

Social-democrații, care au înregistrat o creștere record de 4% a sprijinului electoral începând din 2 februarie, nu au mai avut o astfel de cotă a popularității lor din octombrie 2006.

Pe poziția a treia s-ar plasa formațiunea naționalistă 'Alternativa pentru Germania', cu 11% din voturi, care ar fi urmată de Verzi, cu 8% din sufragii.

DeutschlandTrend este a treia agenție de sondare a opiniei publice care plasează SPD înaintea CDU în privința sprijinului electoral. Anterior în această lună, sondajele realizate de institutele Emnid și Insa arătau că SPD ar obține 33%, respectiv 32% din voturi, față de 31%, respectiv 30% din voturi, pentru CDU.

Sondajul DeutschlandTrend a fost realizat în perioada 20-22 februarie, pe un eșantion reprezentativ de 1.047 de cetățeni germani cu drept de vot.