Partidul lui Orban vrea lege pentru respingerea cotelor obligatorii de refugiați

Data actualizării: Data publicării:
Doors Are Opened To Migrants At Budapest Railway Station
Foto: Guliver/Getty Images

Un proiect de rezoluție care respinge recenta decizie a Parlamentului European privind schema obligatorie de relocare de refugiați fără o limită superioară în statele UE urmează să fie prezentat, luni, de Fidesz, formațiunea premierului ungar, Viktor Orban.

Doors Are Opened To Migrants At Budapest Railway Station
FOTO: Gulliver/Getty Images

„Parlamentul ungar dorește să aibă un cuvânt de spus referitor la orice schemă pe care o aprobă UE”, a declarat Gulyas, potrivit Agerpres.

„Schema privind cotele obligatorii (de migranți) a eșuat deja, nu are rost s-o forțezi. Problema privind migrația ține exclusiv de competența națională”, a mai spus Gulyas.

Parlamentul European a acceptat un raport al Comisiei pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne (LIBE) la începutul lunii noiembrie, despre care guvernul ungar a afirmat că are o idee deformată despre solidaritate în privința migrației, pentru că cere solidaritate cu persoanele care intră ilegal pe teritoriul Uniunii Europene.

În opinia lui Gulyas, gardul ridicat de Ungaria reprezintă solidaritatea, deoarece el scutește țările vest-europene de povara migrației.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri