Patru milioane de euro în doi ani, din exploatarea unor prostituate românce

Data publicării:
prostituate madrid

FOTO: Digi24

Potrivit presei franceze, reţeaua a reuşit să scoată din exploatarea femeilor patru milioane de euro în numai doi ani. Fiecare fată aducea proxenetului cam 8.000 de euro lunar. Banii ar fi fost investiți în domeniul imobiliar, baruri de noapte sau mașini de lux în România.

Autorităţile franceze spun că reţeaua avea un sistem complex de lucru. Fetele erau recrutate din România, iar serviciile prostituatelor erau ofertate în Franța prin anunțuri în reviste sau pe site-uri specializate.

Reţeaua funcţiona în cinci mari oraşe franceze, între care şi capitala Paris.

Ancheta în cazul reţelei de proxenetism a început în anul 2012. Gruparea folosea prostituate românce, abia trecute de vârsta majoratului, cu care proxeneții organizau adevărate „tururi sexuale” în oraşele franceze Paris, Dijon, Lyon, Bordeaux şi Marsilia.

Fetele erau organizate în echipe de câte șase, încadrate de un proxenet, după ce întâlnirile acestora fuseseră aranjate în prealabil prin internet sau prin telefon.

Deplasarea prostituatelor pe întreg teritoriul Franței, în așa-numite „tururi sexuale” organizate în special prin internet, este modul de operare din ce în ce mai utilizat de rețelele infracționale pentru a „cuceri” teritorii și pentru a înșela vigilența forțelor de ordine, scrie presa franceză.

Anunțurile care laudă talentele de „maseuze” ale unor tinere aflate „în trecere” prin orașele de provincie s-au înmulțit pe site-urile de specialitate. Tinerele vin adesea în Franța cu vize turistice, pentru a nu atrage atenția și se deplasează în funcție de mari evenimente, cum ar fi conferințe sau întreceri sportive. Proxeneții se ocupă de tot: rezervarea de hoteluri și apartamente și întâlnirile cu clienții.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri