Pe bicicletă, până la Soci. Un francez de 67 de ani a pedalat 2.500 de kilometri

Data publicării:
bike francez

Jacky Delaup a făcut sport toată viaţa. A început cu schiul şi a continuat cu ciclismul.

Olimpiada din Rusia este ocazia perfectă pentru francez pentru a combina cele două pasiuni. De aceea, el a ales să meargă la Soci cu bicicleta. Nu l-au speriat cei 2.500 de kilometri pe care i-a parcurs pedalând, adică două treimi din distanţa totală.

A plecat din Courchevel, o localitate din Alpii francezi care a găzduit Olimpiada de iarnă din 1992, a trecut prin oraşul italian Bari şi apoi a ajuns în Albania la bordul unui feribot.

De acolo a trecut mai departe în Grecia şi Turcia şi a pedalat de-a lungul ţărmului Mării Negre, până la Soci.

Am vrut să combin cele două pasiuni pe care le am legând două oraşe olimpice. Şi avem mulţi ruşi în Courchevel, aşa că am fost cumva în centrul atenţiei”, e explicat Jacky Delaup.

Fost antrenor de sărituri cu schiurile, francezul îşi foloseşte experienţa la Soci, unde s-a oferit voluntar pentru a ajuta la întreţinerea pistei de sărituri. Organizatorii Jocurilor Olimpice l-au primit cu braţele deschise.

Mă simt foarte privilegiat, organizatorii au fost foarte amabili cu mine, mi-a fost uşor să mă acreditez, mi-au simplificat procedurile. E minunat! Cred că aceste Jocuri Olimpice vor fi minunate!”, adaugă francezul.

Peste patru ani, Olimpiada de Iarnă se va desfăşura în Coreea de Sud, iar francezul nu exclude o nouă aventură.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri