Pe urmele lui Salah Abdeslam. Digi24 a refăcut paşii care au dus la prinderea teroristului

Data publicării:
salah abdeslam GettyImages 19.3.2016

După mai bine de patru luni de căutări, forţele speciale belgiene şi franceze i-au luat urma lui Salah Abdeslam pe această stradă din Forest, o suburbie a Bruxelles-ului. Un suspect a fost ucis în timpul asaltului de marţi, iar amprentele atacatorului de la Paris au fost găsite pe un pahar”, relatează Sebastian Perju.

Era începutul sfârşitului pentru Salah Abdeslam, singurul terorist rămas în viaţă după atacurile de la Paris, din noiembrie anul trecut. Descinderea de marţi a fost primul pas spre prinderea jihadistului, iar momentul a fost povestit de un tânăr român care trăieşte în zonă.

Daniel Stanciu, român stabilit în Bruxelles: „Totul era blocat, nu aveam voie să intrăm pe nici o stradă şi am auzit că se trăgea. Mama mea muncea aici la cafenea şi îmi trimitea poze cu ce se întâmplă, dar nici ei nu aveau voie să iasă”.

Atunci, trupele speciale au plecat fără să-l găsească pe Salah Abdeslam. După trei zile l-au încolţit pe terorist în cartierul Molenbeek, unul dintre cele mai periculoase din Bruxelles. Totul, la doar câţiva kilometri distanţă de întâlnirea şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană.

„În timp ce în această clădire avea loc summitul UE - Turcia pe criza imigranţilor, la numai şase kilometri distanţă, forţele de ordine se pregăteau pentru o operaţiunea de capturare a lui Abdeslam. Zgomote de gloanţe şi explozii au răsunat, astfel că preşedintele Franţei şi premierul Belgiei s-au reunit într-o şedinţă extraordinară”, potrivit trimisului special Digi24 în Belgia.

Francois Hollande şi Charles Michel au aşteptat împreună încheierea operaţiunii.

„În cele din urmă, Abdeslam a fost rănit şi capturat în această locuinţă socială din Molenbeek unde ne aflăm acum, la doar câteva sute de metri de reşedinţa familiei sale. Alături de el, alţi patru suspecţi au fost arestaţi de forţele de ordine”,relatează Sebastian Perju.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri