Pedro Sanchez a fost reconfirmat premier al Spaniei. A trecut la limită de Parlament

Data actualizării: Data publicării:
Pedro Sánchez
Premierul spaniol Pedro Sanchez. Foto: Getty Images

Socialistul spaniol Pedro Sanchez a fost reconfirmat marţi prim-ministru, obţinând la limită votul de încredere al Parlamentului, după ce duminică a pierdut un prim vot, punând astfel capăt unei perioade de opt luni de blocaj politic, relatează agenţiile AFP şi EFE, citate de Agerpres.

Pedro Sanchez, care va putea forma astfel un guvern inedit de coaliţie împreună cu stânga radicală Podemos, a primit marţi în parlament 167 de voturi pentru şi 165 de voturi împotrivă, alţi 18 deputaţi abţinându-se. Viitorul executiv va fi sprijinit şi de mai multe mici partide regionale şi naţionaliste.

În programul lor foarte criticat de patronate, socialiştii şi Podemos au promis o cotitură spre stânga cu o creştere a salariului minim, impozite pentru cei mai bogaţi şi întreprinderi, precum şi o abrogare parţială a controversatei reforme a pieţei muncii, adoptată de conservatori.

Potrivit analiştilor, acest guvern minoritar se anunţă totuşi fragil pentru că va trebui să caute sprijin de fiecare dată când va dori să obţină adoptarea reformelor sale.

Editor web: M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri