Percheziții la Guvern și Ministerul Justiției de la Chișinău

Data publicării:
guvern_moldova

Sunt percheziţii la sediile Guvernului și Ministerului Justiției de la Chişinău. Procurorii anticorupție vizează o rețea de funcționari implicați în eliberarea frauduloasă a actelor pentru cetațenii moldoveni, dar și pentru cei străini. Potrivit presei de la Chişinău, este vorba despre mai multe dosare de corupție și trafic de influență în care sunt vizați angajați ai ministerelor justiției și educației, notari, dar și reprezentanți ai unor birouri de traduceri. 

 

Aceste persoane sunt suspectate de perfectarea ilegală a unor acte pentru cetăţeni moldoveni şi străini.

Și la Ministerul Educaţiei au avut loc percheziții, inclusiv în biroul viceministrului Elena Cernei.

Potrivit unor surse, un grup de intermediari  acţionau în complicitate cu funcţionari de la Ministerul Educaţiei si Ministerul Justiţiei, care grăbeau eliberarea unor diplome de absolvire a instituţiilor de învăţământ de către cetăţeni moldoveni, în schimbul unor sume de bani. 

Ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, a spus că speră ca suspiciunile de corupţie în privinţa unor angajaţi ai ministerului său să nu fie adevărate. „Se fac percheziţii în biorul unui angajat de la Direcţia Apostila. Noi oferim tot suportul pentru că, atunci când există nişte bănuieli, procurorii trebuie să aibă posibilitatea să le verifice. Totuşi, eu sper foarte mult ca bănuielile să nu fie adevărate”, a declarat ministrul, potrivit News.ro. 

Ultimele percheziții în clădirea executivului de la Chișinău au avut loc la sfârșitul lunii aprilie, când a fost reținut ministrul transporturilor de atunci, Iurie Chirinciuc. Acesta, alături de directorul general-interimar al Administrației de Stat a Drumurilor, Veaceslav Teleman, și de șefii a două companii de construcții, au fost reținuți pe 27 aprilie, fiind suspectați de organizarea unei scheme infracționale de mare anvergură, cu scopul dobândirii de mijloace financiare, reamintește Agerpres.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri