Pericol la peste o mie de metri înălțime. Podul de sticlă al chinezilor s-a crăpat sub picioarele unui turist

Data publicării:
crapatura in podul de sticla din china 08 10 2015

Panourile care alcătuiesc podul sunt formate, fiecare, din trei straturi de sticlă securizată. Cel superior s-a crăpat în mii de bucăţi după ce pe suprafaţa sa a căzut un obiect dur. Martorii au povestit pe reţelele de socializare că oamenii au luat-o la fugă de teamă că pasarela se va prăbuşi.

Pan Kangnian, angajat al parcului natural Muntele Yuntai: Turiştii trebuie să respecte anumite reguli de siguranţă şi să poarte protecţii pentru încălţăminte. Nu au voie cu pantofi cu tocuri, nu pot folosi bastoane, nu au voie să bruscheze panourile sau să sară pe ele.

Autorităţile chineze spun că nu a existat niciun pericol pentru turişti, dar au decis închiderea pasarelei pe toată perioada reparaţiilor. În paralel încearcă să stabilească ce anume a provocat deteriorarea structurii.

Wang Guofeng, reprezentant al parcului natural Muntele Yuntai: Crăpăturile de acest fel sunt, de obicei, cauzate de forţe exterioare precum obiecte contondente. Sticla este casantă, se poate crăpa instantaneu dacă este lovită cu un obiect dur.

Pasarela se întinde pe o distanţă de aproape 70 de metri şi oferă turiştilor imagini spectaculoase asupra canionului din munţii Yuntai.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri