Perioadă dificilă pentru industria Germaniei

Data publicării:
steag drapel germania shutterstock_526234636

Tensiunile comerciale și discuțiile privind taxele impuse de Statele Unite pe importurile din Uniunea Europeană lovesc din plin industria din Germania. Comenzile din afara zonei euro pentru fabricile nemțești au scăzut considerabil în luna iunie.

steag drapel germania shutterstock_526234636
FOTO: Shutterstock

Ministrul german al economiei confirmă și el datele negative, ba chiar spune că întregul an a fost unul nefavorabil exporturilor în afara zonei euro. Semnalele nu sunt bune nici pentru perioada următoare, atrag atenția și specialiștii din piață.

Comenzile pentru fabricile din industria germană au plonjat în iunie, împinse de o scădere abruptă în cererea din afara zonei euro, semn că tensiunile comerciale dintre Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană afectează investițiile companiilor.

Ministrul economiei a declarat în această dimineață că totalul comenzilor din industrie a coborât cu 4 procente față de luna mai. Economiștii întrebați de Wall Street Journal prognozaseră o scădere de doar 0,5 la sută.

"Incertitudinile aduse de politicile comerciale trebuie să fi avut un rol", a declarat Peter Altmaier, ministrul economiei germane.

Comenzile externe au scăzut cu 4,7 la sută în iunie față de mai, cu o cădere de 5,9 procente în cererea din afara Uniunii Europene. Comenzile interne au coborât cu 2,8 la sută în aceeași lună.

Informațiile despre comenzile noi de astăzi nu prevestesc lucruri bune pentru industria Germaniei, acum că intrăm în a doua jumătate a anului, a spus un economist de la ING.

Comenzile germane din industrie erau de asemenea în scădere cu 0,8 procente față de aceeași perioadă a anului trecut. De altfel, chiar ministerul economiei recunoaște că, în afară de o ușoară creștere în mai, comenzile din sectorul industrial au fost foarte slabe în acest an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri