Peste 122.000 de infectări în 24 de ore în Marea Britanie, un nou record

Data publicării:
Drapelul Marii Britanii.
Peste 122.000 de infectări în 24 de ore în Marea Britanie, un nou record. Foto: GettyImages

Marea Britanie, care se confruntă cu o răspândire fulgerătoare a variantei Omicron a noului coronavirus, a înregistrat vineri peste 122.000 de cazuri de COVID-19 într-un interval de 24 de ore, care reprezintă un nou record de la începutul pandemiei, informează AFP.

Această ţară, una dintre cele mai grav afectate de pandemie în Europa, a recenzat totodată 137 de decese asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore - totalul a ajuns la 147.857 de decese -, precum şi 1.171 de spitalizări, un număr ce marchează o accelerare a internărilor, în contextul în care acest parametru, monitorizat cu mare atenţie, a rămas în mare parte neschimbat în perioada recentă.

Fiecare naţiune din componenţa Marii Britanii beneficiază de o competenţă proprie în ceea ce priveşte chestiunile sanitare. Pentru moment, Ţara Galilor, Irlanda de Nord şi Scoţia au anunţat înăspriri ale restricţiilor, care vor rămâne în vigoare şi după Crăciun.

Guvernul condus de Boris Johnson a preferat să amâne înăsprirea restricţiilor

În ceea ce priveşte Anglia, Guvernul condus de Boris Johnson a preferat să amâne înăsprirea restricţiilor, bazându-se în special pe studii care arată un risc de spitalizare mai mic cauzat de varianta Omicron în raport cu varianta Delta, care a fost dominantă până de curând.

Autorităţile britanice se tem însă că în pofida unui risc mai scăzut de forme grave de COVID-19, numărul infectărilor va fi atât de mare, încât va duce la o presiune insurmontabilă asupra sistemului medical.

Salutând acele studii şi considerându-le „o rază de speranţă pentru Crăciun”, directoarea agenţiei britanice pentru siguranţă sanitară, Jenny Harries, a precizat că autorităţile britanice monitorizează, înainte de a lua decizii, impactul epidemiei asupra spitalelor, precum şi impactul asupra societăţii în ansamblul ei, mai ales asupra forţei de muncă, mai notează sursa citată de Agerpres.

La Londra, o persoană din 20 avea COVID-19 în urmă cu o săptămână, potrivit estimărilor specialiştilor britanici. Numeroase sectoare de activitate sunt de acum grav afectate, cauzând închiderea multor companii şi anularea curselor programate în sectorul transporturilor.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri