Peste 200 de romi din România au fost evacuaţi dintr-o tabără ilegală aflată în nordul Franţei

Data publicării:
554385-borcha-sonita-a-16-year-old-roma-teenager-drags-her-suitcase-as-she-leaves-an-illegal-camp-in-croix

Evacuarea taberei de romi a durat numai câteva ore. Intervenţia forţelor de ordine i-a înfuriat pe cei care locuiau în tabără.

„Niciun respect, nimic, nimic, ne aruncă în stradă. Nu-i interesează de noi. Am copiii la şcoală, nu am bani, nu am nimic, nici slujbă, nimic”, a declarat unul dintre romii evacuaţi din tabără.

„A comis cineva o crimă? Zice că suntem mai rău ca câinii, agresivi, suntem animale, ce suntem?”, s-a plâns un altul.

În tabăra de la periferia oraşului Croix stăteau peste 220 de romi. Locuitorii din zonă s-au plâns în nenumărate rânduri de problemele pe care aceştia le provoacă.

Francezii nu ne vor în Schengen

În ultimele săptămâni, mai mulţi miniştri ai guvernului francez s-au arătat împotriva aderării României la Schengen şi au legat acest proces de problema romilor care, potrivit oficialilor de la Paris, au invadat Hexagonul.

Datele Ministerului de Interne de la Paris arată că 18 la sută dintre persoanele fără acte legale, care au fost expulzate din Franţa în primele 8 luni ale anului 2013, sunt de naţionalitate română. În total, aproape 15.000 de imigranţi ilegali au fost returnaţi în ţările de origine în aceeaşi perioadă.

Pe de alăt parte, fostul ministru francez Laurent Wauquiez a declarat că o aderare a României şi Bulgariei nu ar avea nicio consecinţă asupra prezenţei romilor în spaţiul comunitar. În opinia sa, spaţiul Schengen nu funcţionează şi ar trebui dizolvat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri