Sari la conținut

Petro Poroșenko: Acordurile de pace sunt pentru prima dată respectate în estul Ucrainei

  

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko. FOTO: Facebook

"Am o veste bună. De o săptămână, nu se mai trage pe front. Este prima săptămână în care acordurile de la Minsk sunt respectate", a declarat Petro Poroșenko, potrivit unor imagini transmise de televiziuni, anunţă Agerpres.

Există în continuare soldați care își pierd viața în zona de conflict "călcând pe mine artizanale sau în accidente auto, însă nu în lupte", a subliniat el.

"Acest lucru ne dă speranță că eforturile noastre vor ajuta la construirea unui nou stat eficient", a adăugat el, în cadrul unei vizite la un centru de recrutare a candidaților pentru posturi în Parchet.

Acordurile de la Minsk, semnate datorită medierii Germaniei și Franței, au dus la instaurarea unui armistițiu de la mijlocul lunii februarie, care a fost însă încălcat cu regularitate.

La sfârșitul lunii august, Grupul de contact format din reprezentanți ai Kievului, Moscovei și Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) și trimiși ai separatiștilor au convenit verbal asupra unui nou armistițiu începând cu 1 septembrie, care este în general respectat.

Autoritățile separatiste au anunțat totuși sâmbătă moartea, cu o zi în urmă, a unui civil în apropierea unui bastion al rebelilor la Donețk în "tiruri ale armatei ucrainene".

Pe aceeași temă