Pianistul german Davide Martello a susţinut un concert în faţa a sute de persoane în Piaţa Taksim

Data publicării:
turcia steag 2 afp-3

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Gestul de bunăvoinţă al premierului Recep Erdogan, care a încercat să stabilească un dialog indirect cu protestatarii, nu i-a impresionat pe cei care nu-l mai vor în fruntea guvernului.

Cred că acest referendum este la fel de lipsit de sens ca un referendum între doi lupi şi o oaie, pentru a hotărî cine pe cine să mănânce. Nu are niciun rost”, a mărturisit un protestatar.

Protestatarii au fost dispersaţi cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc.

Scene similare au fost și la Istanbul, într-un cartier de la periferia orașului, unde sute de persoane au aruncat cu pietre şi sticle incendiare în forţele de ordine şi au ridicat baricade pentru a opri blindatele poliţiei. Sute de protestatari au rămas peste noapte în parcul Gezi, sfidând apelul autorităţilor.

Citiți și:

CORESPONDENȚĂ Digi24. Negocieri incerte la Ankara între Guvern și protestatari

Poliția i-a alungat pe ultimii protestatari din Piața Taksim

Turcia: Luptele continuă la Istanbul, Gezi Parc s-a transformat în spital de campanie

Echipa Digi24 din Istanbul, afectată de violențe

„Acum, că am decis să organizăm un referendum, trebuie să plecaţi imediat din Parcul Gezi”, le-a cerut Huseyin Celik, vicepreşedinte al partidului de guvernământ, protestarilor.

În piaţa Taksim a răsunat muzica. Pianistul german Davide Martello a susţinut un concert în faţa a sute de persoane.

Forţele de ordine rămân însă pe poziţie, pentru că violenţele ar putea reizbucni oricând. A simţit-o pe propria piele şi corespondentul Digi24 la Istanbul, Laurenţiu Rădulescu, lovit ieri de o grenadă fumigenă.

Tinerii adunaţi în parcul Gezi spun că nu vor pleca până când nu vor fi ascultaţi de autorităţi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri