Piloții companiei British Airways au anulat greva programată pentru 27 septembrie

Data publicării:
Plans For British Airways And Iberia Merger Are Announced
FOTO: Getty Images

Piloții companiei aeriene British Airways vor anula greva programată pentru data de 27 septembrie, pentru a se asigura că există suficient timp de negociere în urma grevei anterioare de 48 de ore, relatează Euronews.

„Cineva trebuie să preia inițiativa pentru a soluționa disputa și având în vedere că British Airwaya nu dă niciun semn, piloții s-au hotărât să acționeze responsabil”, a declarat Brian Strutton, secretarul general al Uniunii Piloților BALPA.

„Este o încercare onestă de a oferi timp pentru discuții, de aceea am anulat greva din data de 27 septembrie”, a adăugat acesta.

Compania aeriană a început deja să informeze pasagerii în legătură cu greva din 27 septembrie și de posibilitatea ca zborurile acestora să fie anulate, după ce a fost criticată dur pentru modul în care a gestionat relația cu clienții în cadrul grevei precedente.

Peste 1.700 de zboruri au fost anulate în urma grevei precedente, care a avut loc în perioada 9-10 septembrie.

Piloții British Airways (BA) au notificat luna trecută compania aeriană că urmează trei zile de grevă în luna septembrie, prima situația de acest fel în cadrul uniunii piloților BA.

Piloții companiei aeriene sunt nemulțumiți de salarii, considerând că British Airways ar trebui să împartă mai mult din profituri cu angajații. Compania aeriană a anunțat că acțiunea de protest a piloților este nejustificată și că oferta salarială este corectă.

Sursa: mediafax

Redactare G. Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri