Pilotul elicopterului prăbușit, ridicat la rang de erou. Gestul curajos făcut înainte ca aparatul de zbor să cadă

Data publicării:
Eric Swaffer, pilotul elicopterului prăbușit lângă stadionul echipei Leicester City
Eric Swaffer, pilotul elicopterului prăbușit lângă stadionul echipei Leicester City

Pilotul elicopterului care s-a prăbușit la scurt timp după ce a decolat de pe stadionul echipei Leicester City este descris drept un erou, pentru că a reușit să îndepărteze elicopterul scăpat de sub control de stadion și să evite o tragedie și mai mare. Toate cele cinci persoane aflate la bord, între care și patronul echipei Leicester City și fiica sa, au murit pe loc, însă nimeni nu a fost rănit la sol, scrie CNN.

pilot elicopter prabusit
Eric Swaffer, pilotul elicopterului prăbușit lângă stadionul echipei Leicester City

Eric Swaffer, pilotul elicopterului, și co-pilotul său, Izabela Lechowicz, care era și iubita lui, se aflau amândoi la bordul aparatului de zbor. Cu câteva ore înainte, Swaffer a postat pe Facebook o imagine cu iubita sa zâmbind, în fața intrării VIP de pe stadionul King Power.

Anchetatorii nu au stabilit deocamdată cauza accidentului, însă martorii spun că elicopterul se învârtea haotic, apoi s-a prăbușit în spirală, ceea ce ar putea indica o problemă cu rotorul posterior.

Elicopterul s-a prăbușit într-o parcare a stadionului, la doar câteva secunde după ce decolase de pe teren. Secundele cât a stat elicopterul în aer au fost cruciale. Pilotul a reușit să evite prăbușirea elicopterului peste stadion, unde ar fi făcut mult mai multe victime.

„Nu știu cum a reușit, dar a părut că încetinise viteza cu care se rotea elicopterul și l-a tras în partea aceea a stadionului, unde parcarea era goală”, a declarat cameramanul Sky Sports Dan Cox.

Cei care l-au cunoscut pe pilot nu sunt deloc surprinși de eroismul acestuia. Eric Swaffer era un pilot cu experiență pe mai multe aparate de zbor și pilotase avioane private, aeronave comerciale și elicoptere. El era responabil și de trainingul piloților mai tineri, pe care îi antrena pentru situații de criză.

Teribilul accident i-a șocat pe fanii echipei Leicester City, care au depus lumânări și buchete de flori la locul tragediei.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri