Plângere împotriva McDonald's Spania: O notă internă le cerea angajaților să nu servească „țigani/români”

Data publicării:
01

Lanțul de restaurante McDonald's Spania s-a ales cu o plângere penală după ce o notă internă le cerea angajaților să nu servească „țiganii/românii”.

Zilele trecute un angajat a dezvăluit un document in care conducerea le cere angajaților să nu îi  servească pe „țigani/români”, din cauza tot mai deselor înșelătorii ale acestora.

În circulară se mai spune că de mai multe ori aceștia au încercat să îi înșele pe vânzători cu bancnote false, iar când aceștia le spun că nu au să le dea restul sau că nu îi servesc, devin agresivi.

În plus, angajaților li se mai recomandă să cheme poliția ori de câte ori situația o cere.

„Cu sprijinul casei de avocatură Paredes y Asociados, FADERE a depus în cursul zilei de ieri o plângere penală împotriva companiei McDonald's. De asemenea FADERE a cerut explicație companiei cu privire la această atitudine xenofobă. Deja ni s-a confirmat  că vor deschide o anchetă internă”, se arată într-un comunicat al asociației.

Spania este o țară tolerantă și sunt foarte rare cazurile în care străinii să fie tratați discriminatoriu. Totuși din ce în ce mai mulți spanioli sunt deranjați de comportamentul antisocial al țiganilor proveniți din țara noastră, indiferent că vorbim despre cei care cerșesc în intersecții sau despre cei care formează rețelele care exploatează cerșetorii”, a declarat Daniel Țecu, președintele FADERE.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri