PlayStation 4, noul dispozitiv de comunicare pentru teroriști

Data publicării:
palystation 4 - GettyImages-170344227

©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Atacurile tragice de vineri asupra parizienilor nu doar că s-au soldat cu 129 de morți și sute de răniți, dar au lăsat lumea perplexă prin ușurința cu care atacatori afiliați grupării Statului Islamic (IS) pot lovi în inima Parisului la circa 4.100 de km depărtare de Siria, unde are baza această organizație, scrie Agerpres.


Nu numai atacurile arată că teroriștii aveau arme și muniții avansate, ci și sprijinul logistic de nivel înalt pe care l-au primit. Pentru a coordona un astfel de efort terorist de masă este nevoie de un puternic dispozitiv de comunicare care să rămână ascuns autorităților. Din primele rapoarte, se pare că teroriștii Statului Islamic au folosit una dintre cele mai populare console de jocuri din lume, Sony PlayStation 4.

În timp ce Franța și țările partenere caută complici ai teroriștilor care i-au asistat prin acordarea de sprijin logistic, un raid în apropiere de Bruxelles ar fi furnizat dovada că acesta ar fi inclus cel puțin o consolă PlayStation 4 (PS4).

Ministrul federal belgian al afacerilor interne, Jan Jambon, a declarat că PS4 este folosit de agenți ISIS pentru a comunica și a fost aleasă pentru că este greu de monitorizat. „PlayStation 4 este chiar mai dificil de urmărit decât WhatsApp”, a spus ministrul belgian.

Sistemele de voce bazate pe IP (protocoale internet) ale PlayStation sunt dificil de monitorizat comparativ cu formele tradiționale de comunicare, cum ar fi telefoanele mobile și computerele. Iar teroriștii își pot trimite mesaje unul altuia în cadrul jocurilor de pe PlayStation fără a vorbi sau tasta vreun cuvânt.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri