Poliţişti ucişi de un terorist în Franţa. Bărbatul a filmat atacul şi l-a transmis în direct pe o reţea de socializare

Data publicării:
politie franta

Agresorul, identificat drept Larossi Abballa, şi-a planificat minuţios atacul. Ştia că la adresa unde urma să atace locuieşte un cuplu format din oameni ai legii. A aşteptat în faţa casei şi după lăsarea întunericului prima victimă şi-a făcut apariţia. Larossi Abballa l-a atacat pe poliţist cu un cuţit şi l-a înjunghiat mortal. Imediat, a pătruns în locuinţa familiei şi a ucis-o şi pe partenera acestuia. Totul s-a întâmplat sub privirile înmărmurite ale băieţelului de trei ani al cuplului. Cu sânge rece, Larossi Abballa şi-a filmat atacul timp de aproape un sfert de oră şi l-a postat în direct pe o reţea de socializare. El a publicat şi fotografii cu cadavrele victimelor sale. Poliţistul avea 42 de ani şi era şeful secţiei din Mureaux. Partenera sa în vârstă de 36 de ani lucra ca funcţionar în cadrul ministerului de Interne.

Francois Hollande, preşedintele Franţei: „Mă gândesc la acest cuplu de poliţişti francezi. El era comandant de poliţie, ea era funcţionar în cadrul ministerului de Interne. Au fost asasinaţi în casa lor, de un terorist. Este vorba fără dubii despre un act de terorism”.

În timpul atacului, teroristul a mărturisit pe Facebook că nu ştie cum să procedeze cu copilul de trei ani al celor doi. Şi a mai avut un mesaj la fel de tulburător: Euro 2016 va fi un cimitir! - a scris agresorul.

Francois Molins, procurorul Parisului: „Anchetatorii care sunt implicaţi în caz au făcut deja investigaţii şi constatări care le-au permis să confişte în interiorul pavilionului o listă de ţinte, în special personalităţi de diferite profesii, rapperi, jurnalişti, poliţişti, personalităţi publice, şi au fost găsite trei telefoane, trei cuţite, printre care un cuţit murdar de sânge, pus pe o masă”.

Larossi Abballa - născut în Franţa - mai fusese arestat şi condamnat în urmă cu trei ani pentru legături cu o celulă jihadistă din Pakistan. El a fost lichidat de forţele de ordine în asaltul asupra casei unde a comis crimele. Băieţelul cuplului de poliţişti a fost salvat.

Acesta a fost primul act de terorism comis în Franţa după cele din noiembrie, când 130 de oameni au murit la Paris, într-un atentat multiplu.

Trei persoane care ar fi avut legături cu teroristul au fost reţinute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri