Polonia amenință că „va juca dur” cu Europa

Data publicării:
Polonia amenință că „va juca dur” cu Europa după votul pentru Donald Tusk
Foto: Facebook

Ministrul polonez de externe Witold Waszczykowski spune că țara sa va obstrucționa afacerile europene și „va juca dur” la Bruxelles, după alegerea lui Donald Tusk pentru un nou mandat la conducerea Consiliului European, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Witold Waszczykowski fb
Foto: Facebook

Trebuie spus deschis: politica UE s-a dovedit o politică a dublului standard și a înșelătoriei”, a declarat șeful diplomației de la Varșovia.

Tabloidul Super Express a publicat sâmbătă comentarii ale lui Waszczykowski, ca reacție la votul liderilor Uniunii Europene pentru polonezul Tusk, care a fost contestat de țara sa de origine.

Potrivit ministrului de externe, Polonia va continua să participe la lucrările Consiliului European, pe care nu îl poate boicota: „Trebuie să fim conștienți că putem fi înșelați în orice moment”, a explicat el.

Evident, trebuie să reducem drastic nivelul încrederii noastre în UE. De asemenea, să începem să ducem o politică negativă”, a mai spus Waszczykowski.

Fost prim-ministru al Poloniei, Donald Tusk este de multă vreme un adversar politic al actualului premier, Jaroslaw Kaczynski, care conduce un guvern al partidului eurosceptic Lege și Justiție (PiS). Înainte de primul mandat la Bruxelles, Tusk a condus Platforma Civică, principalul partid de opoziție din Polonia, învins de PiS la alegerile din 2015. Cu toate acestea, arată Reuters, majoritatea societății poloneze este în favoarea apartenenței la UE. Polonia este cel mai mare beneficiar al fondurilor europene dintre cele 28 de state membre ale Uniunii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri