Polonia l-a convocat pe ambasadorul Belgiei, după ce premierul de la Bruxelles a spus că Varșovia „se joacă cu focul” în disputa cu UE

Data publicării:
Mateusz Morawiecki (stânga) și Alexander De Croo (dreapta) la consiliul european
Guvernul Poloniei l-a convocat pe ambasadorul belgian de la Varșovia. Foto: Mateusz Morawiecki (stânga) și Alexander De Croo (dreapta)/ Profimedia

Polonia l-a convocat pe ambasadorul Belgiei, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Varşovia pentru agenţia de presă de stat PAP, după ce premierul belgian, Alexander De Croo, a declarat că Polonia „se joacă cu focul” în disputa cu Uniunea Europeană privind statul de drept, relatează Reuters.

„Jucaţi un joc periculos, vă jucaţi cu focul când vă războiţi cu colegii dvs europeni din motive politice interne”, a spus De Croo, potrivit unei transcrieri a unui discurs susţinut miercuri, la Bruges, de şeful guvernului.

Alexander De Croo s-a referit la un interviu acordat de premierul polonez Mateusz Morawiecki ziarului Financial Times pe tema acestei dispute.

Mateusz Morawiecki: UE ţinteşte un pistol spre tâmpla Poloniei

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a acuzat Uniunea Europeană că aţinteşte „un pistol spre tâmpla” ţării sale atunci când îi cere acesteia să revină asupra reformelor judiciare şi o ameninţă cu sancţiuni, transmite Agerpres.

„Acesta ar fi cel mai înţelept lucru pe care îl pot face ei, pentru că atunci nu am mai discuta cu un pistol îndreptat spre tâmplă”, a spus şeful executivului polonez în interviul publicat luni de Financial Times.

Între timp însă, Curtea de Justiţie a UE a condamnat miercuri Polonia la plata unei amenzi de un milion de euro pe zi pentru că nu a respectat decizia sa privind desfiinţarea Camerei disciplinare a Curţii Supreme.

Citește și

Von der Leyen: Polonia trebuie să dizolve Camera disciplinară a judecătorilor pentru a i se aproba PNRR-ul

Premierul Poloniei cedează în disputa cu UE: „Cred că în lunile următoare va apărea o idee de compromis în interiorul coaliţiei”

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri