Poşta ucraineană, atacată cibernetic după ce vândut timbrul care celebrează scufundarea crucişătorului rus Moskva

Data publicării:
Plic și timbru dedicate scufundării crucișătorului Moskva.
Poşta ucraineană, atacată cibernetic după ce vândut timbrul care celebrează scufundarea crucişătorului rus Moskva. Foto: Profimedia

Serviciul poştal ucrainean Ukrposhta a anunţat vineri că a fost ţinta unui atac cibernetic, după ce mai devreme săptămâna aceasta a pus în vânzare un timbru care celebrează scufundarea crucişătorului rus Moskva, transmite Reuters.

Ucrainenii au format cozi pentru a cumpăra timbrul ce arată un soldat ucrainean făcând un gest vulgar în direcţia navei ruse, alături de textul „Navă de război rusească, du-te naibii!”, mesajul pe care conform unei înregistrări ucrainene neautentificate de surse independente l-ar fi comunicat acestei nave soldaţi ucraineni de pe Insula Şerpilor înainte ca ruşii să ocupe această insulă.

După publicarea acelei înregistrări, Kievul a susţinut că militarii ucraineni de pe Insula Şerpilor au fost ucişi în timpul asaltului, dar a recunoscut mai târziu că ei sunt în viaţă. Moscova anunţase imediat după ocuparea insulei că 82 de soldaţi ucraineni s-au predat pe Insula Şerpilor.

Crucişătorul Moskva, care a participat la asaltul asupra asupra Insulei Şerpilor la începutul invaziei ruse în Ucraina, s-a scufundat joia trecută în timp ce era remorcat spre portul Sevastopol după ce a fost lovit de două rachete ucrainene Neptun.

Pentru a celebra scufundarea navei amiral a flotei ruse la Marea Neagră serviciul poştal ucrainean a emis acel timbru, care a avut un mare succes la vânzare.

Atacul cibernetic care a vizat Ukrposhta este unul DDoS, a anunţat directorul acestei instituţii, Igor Smilianski, fără a menţiona cine ar putea fi autorul, mai scris sursa citată de Agerpres.

Autorităţile ucrainene au anunţat la începutul lunii că au zădărnicit o tentativă a hackerilor ruşi de a ataca cibernetic reţeaua de electricitate a Ucrainei.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri