Postarea din ziua nunții regale care a stârnit revoltă. Meghan Markle a fost comparată cu o bomboană de ciocolată

Data actualizării: Data publicării:
postare bomboane

O companie germană care produce dulciuri a cerut scuze public după ce, sâmbătă, a publicat o imagine cu o bezea acoperită de ciocolată, îmbrăcată într-o rochie de mireasă, făcând referire la Meghan Markle, în ziua nunții.

Alături de imagine, compania Super Dickmann's a scris mesajul: „Ce urmăriți acum? Nu vă doriți și voi să fiți Meghan azi?”

Mai mulți utilizatori ai rețelei de socializare au spus că poza, acum ștearsă, este „rasistă”. După mai multe reclamații, imaginea a dispărut de pe pagina de Facebook a firmei de dulciuri, iar reprezentații companiei și-au cerut scuze: „Lumea Super Dickmann's este colorată, diversă și departe de gânduri rasiste”, potrivit BBC.

Purtătorul de cuvânt al companiei a spus că postarea a fost „stupidă și jenantă”, iar cei care au publicat-o „nu s-au gândit foarte multe înainte”.

Compania de dulciuri nu este singura care a fost criticată. Un crainic al postului german ZDF a fost numit „rasist” de utilizatorii rețelelor de socializare după mai multe comentarii pe care le-a făcut în timp ce relata despre nunta regală.

El a numit-o pe Meghan „exotică” de câteva ori, a spus că „Regina s-a făcut că nu o vede de fapt de Meghan” și că persoanele din corul gosspel au „cântat frumos, într-un stil caracteristic persoanelor de culoare”.

ZDF s-a apărat spunând că remarcile la adresa lui Meghan Markle au fost potrivite având în vedere originile ducesei de Sussex.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri