Poveștile groazei spuse de o asistentă care a tratat răniții de la Manchester

Data actualizării: Data publicării:
ranita manchester

Joe O'Brien, asistentă în cadrul departamentului de chirurgie a spitalului Stepping Hill, a povestit, pentru The Guardian, cum a decurs acea noapte fatidică, unde șase victime au fost tratate pentru rănile provocate  în urma atacului de la Manchester Arena.

asistenta manc
FOTO: The Guardian

Asistena a povestit cum luni, lucrase timp de 10 ore, de la 8 dimineața, la spitalul Stepping Hill din Stockport:„Eram în pat când am auzit la radio cuvintele Manchester și incident”. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să-l sune pe băiatul ei, care trăiește în centrul Manchester-ului.

După ce s-a asigurat că fiul său este în siguranță, s-a întors la muncă, la spital. Acolo erau internați șase răniți de bomba care explodase cu puțin timp în urmă, la concertul Arianei Grande.„Toți aveau leziuni la nivelul membrelor inferioare – erau răni de șrapnel. Cuiele de metal, unele având un diametru mai mare de 2 centimetri, au provocat o durere enormă pacienților, lăsând găuri efectiv în oameni”.

Asistena, care lucrează în domeniu din 1988, a explicat că rănile provocate de șrapnel sunt unele dintre cele mai tulburătoare lucruri pe care le-a văzut: „Distruge orice îi stă în cale: artere, oase, nervi”.

Joe O Brien povestește cum una dintre pacientele din acea seară fatidică a venit cu răni îngrozitoare, provocate de șrapnel, pe o porțiune mare a corpului.„Avea oase rupte și leziuni de țesut. A fost în operație timp de trei ore jumate”.

Asistenta a fost surprinsă când fata i-a mulțumit și i-a zâmbit, deși era într-o stare gravă:„ A fost un semn real de umanitate”.

La spitalul din Stepping Hill, noaptea de luni spre marți a fost o agitație cum rar se întâmplă. Toți angajații erau la serviciu- chirurgi, anesteziști, asistente, radiologiști și manageri de spital. Unul dintre medici a fost chiar la arena din Manchester în momentul exploziei, așteptând să-și ia fata de la concert. Cu toate astea, a reușit să-și găsească puterea pentru a veni la spital și a se concentra pe ce are de făcut.

În momentul în care medicii au fost nevoiți să predea poliției cuiele scoase din oameni, asistenta a realizat amploarea evenimentului.„Am plâns când am ajuns acasă. Încă mă simt foarte rău. Un lucru teribil s-a întâmplat și nu există o explicație pentru el”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...