Premieră în Estonia: Un bărbat de culoare candidează la postul de consilier în cadrul primăriei din Tallin

Data publicării:
Abdul Turay

Premieră în capitala Estoniei: o persoană de culoare candidează pentru un post de consilier în cadrul primăriei din Tallin. Abdul Turay este jurnalist, s-a născut în Marea Britanie şi reprezintă Partidul Social Democrat.

Abdul Turay este editorialist şi comentator politic şi trăieşte în statul de la Marea Baltică de cinci ani. Deşi s-a născut în Marea Britanie şi nu este cetăţean estonian, legea îi permite bărbatului de culoare să candideze la funcţia de consilier al primăriei din Tallin. „Sunt îngrijorat pentru viitorul copilului meu în această ţară şi nu ştiu dacă aici există facilităţi pentru viitor”, îşi motivează britanicul candidatura.

Gestul lui Abdul Turay a stârnit furia politicienilor naţionalişti. „Pentru mine, este încă un argument împotriva Estoniei de a fi membru UE pentru că, în ochii mei, Estonia este pentru estonieni şi deciziile despre Estonia trebuie luate de estonieni”, afirmă Martin Helme, membru al Partidului Poporului.

În ciuda opiniei naţionaliştilor, locuitorii din Tallin sunt încântaţi de candidatura jurnalistului de culoare. „Avem un candidat de culoare, are propriile puncte de vedere şi ni le prezintă şi nouă. Cred că este drăguţ”, spune un alegător. „Pentru mine, orice fiinţă umană este o fiinţă umană. Contează cum este acea persoană în interior. Dacă ceva mă deranjează la o persoană de culoare, mă deranjază şi la una albă. Criteriile sunt aceleaşi”, arată o locuitoare a capitalei estoniene.

Alegerile locale vor avea loc în Estonia duminică, 20 octombrie.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri