Sari la conținut

Premierul britanic se schimbă. Motanul rămâne

Larry este angajat al guvernului, are buget propriu, iar funcţia sa are şi o denumire oficială - Chief Mouser to the Cabinet Office - ceea ce s-ar traduce prin „Vânătorul-Şef de Şoareci de pe lângă Biroul Premierului”, a precizat un purtător de cuvânt al executivului britanic. A fost răspunsul oficial la îngrijorările exprimate de jurnaliştii de la Londra. Luni, odată ce a devenit oficială schimbarea de premier de la Londra, presa a început să se întrebe care va fi soarta lui Larry, motanul adus în Downing Street 10 în 2011, la un an după ce David Cameron şi soţia sa s-au instalat acolo.

Pe contul oficial de Twitter al felinei au fost postate comentarii ironice. Într-unul dintre ele, Larry întreba dacă ştie cineva un frizer care este liber marţi. „Trebuie să fac împresie bună cuiva miercuri”, se afirmă în mesaj.

Astăzi are loc transferul funcţiei de prim-ministru şi, implicit, a reşedinţei din Downing Street 10 între David Cameron şi Theresa May. The Sun susţine că viitorul premier a declarat că Larry va rămâne la locul lui.

Motanul are 9 ani şi a fost adoptat de la adăpostul de animale Battersea din Londra. Un mesaj de pe contul său de Twitter remarcă faptul că, în cei 5 ani de când locuieşte în reşedinţa oficială a premierilor britanici, Larry a asistat la schimbarea şefii tuturor partidelor britanice.