Presă: „Bomba” de pe stadionul lui Manchester United a fost uitată după un exercițiu

Data publicării:
GettyImages-531585136

 

Foto: Gulliver/GettyImages 

Partida a fost amânată după ce cu puțin timp înainte de start a fost descoperit un „obiect” suspect, într-o baie accesibilă doar suporterilor, de către un agent de pază. El a spus că a găsit un telefon mobil din care ieşeau mai multe cabluri, care era conectat la o ţeavă de gaz. Presupusa bombă a fost detonată de o echipă de genişti.

Potrivit BBC, poliția a menționat că „dispozitivul” a fost uitat accidental de către o firmă privată. Associated Press a precizat că bomba falsă a fost folosită într-un exercițiu de securitate anterior. De altfel, zilele trecute a avut loc și o amplă simulare de atentat terorist într-un centru comercial din Manchester.

Autoritățile au descris situația drept un inacceptabilă. „Acest fiasco a cauzat neplăceri suporterilor”, a spus Tony Lloyd, primar interimar.

Fanii au fost evacuați inițial din partea de tribună în care a fost găsit pachetul, dar ulterior din întreaga arenă. Jucătorii, care se încălzeau pe teren, au fost și ei scoși din stadion.

Partida urma să fie reluată, cu întârziere de 45 de minute, dar apoi, la sfaturile Poliției, a fost suspendată. Meciul se va disputa pe 17 mai.

Manchester United lupta în acest meci pentru un loc în Champions League, având nevoie de o victorie și de o înfrângere a rivalei Manchester City la Swansea.

Clubul gazdă va restitui banii spectatorilor, aceștia intrând gratuit la partida de marți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri