Sari la conținut

Presă: Germania, pregătită să trimită avioane în Siria în lupta contra grupării Statul Islamic

 

Foto: airlines.net

Angela Merkel promisese miercuri, la Paris, să acționeze repede pentru a răspunde la solicitarea președintelui francez, François Hollande.

„Atunci când președintele (francez) mă invită să reflectez la responsabilitățile suplimentare pe care ni le putem asuma, pentru mine este o adevărată misiune și vom reacționa rapid”, afirmase Agela Merkel, potrivit Agerpres.

Potrivit presei germane, Parisul dorește ca avioanele Tornado să efectueze misiuni de recunoaștere în sprijinul misiunii militare franceze contra grupării Statul Islamic, organizație care a revendicat atentatele teroriste de la Paris comise pe 13 noiembrie și soldate cu 130 de morți și peste 350 de răniți.

Miercuri, guvernul german a anunțat că va trimite 650 de soldați în Mali în sprijinul armatei franceze, implicată în lupta contra grupării jihadiste Statul Islamic în Siria.

Președintele francez François Hollande și cancelarul german Angela Merkel s-au deplasat împreună, miercuri seară, în Place de la République din Paris pentru a aduce un omagiu memoriei celor 130 de victime ale atentatelor teroriste de la 13 noiembrie din capitala Franței.

Pe aceeași temă