29 de turişti din România şi Bulgaria, depistaţi cu coronavirus la vama Kulata - Promachonas

Data actualizării: Data publicării:
turisti la frontiera dintre bulgaria si grecia foto Forum Grecia
Foto: Forum Grecia

Presa greacă a scris că 29 de turişti au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 după testele pe care le-au făcut vineri, 10 iulie, la punctul de frontieră Kulata-Promachonas, potrivit Mediafax.

Potrivit autorităţilor, citate de iefimerida.gr, turiştii infectaţi sunt cetăţeni din Bulgaria şi România.

Guvernul de la Atena a decis ca, începând de marţi, toţi turiştii care intră în ţară prin vama Kulata-Promachonas, singurul punct de frontieră terestru deschis în acest moment, trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19. Testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore, potrivit presei elene.

Măsura, decisă într-o şedinţă extraordinară de guvern, intră în vigoare din data de 14 iulie, de la ora 06.00 dimineaţa. Pot intra în Grecia fără acest test doar cei care fac parte din anumite categorii exceptate – diplomaţi, medici, lucrători în transporturi. De asemenea, trebuie completat în continuare şi formularul online de către turişti, cu cel puţin 24 de ore înainte de intrarea în ţară.

Joi, Guvernul a exprimat îngrijorare în privinţa importului de Covid de la turiştii care intră în ţară, în special din ţările vecine din Balcani, dar şi din România.

Ministerul de Externe din România a anunţat până acum trei turişti români confirmaţi cu Covid-19.

Noi reguli pentru românii care vor să călătorească în Grecia

Vești pentru cei care se pregătesc să plece în Grecia - Guvernul de la Atena impune noi restricții pentru turiștii români.

Din data de 14 iulie, nu mai putem merge în Grecia dacă nu prezentăm la intrarea în țară un test negativ de COVID-19. Testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore. Între timp, mai aflăm din presa greacă că 29 de turiști români și bulgari au fost depistați cu noul coronavirus la Vama Kulata. 

MAE: Autoritățile elene au confirmat public un număr de 29 de cazuri noi de infectare depistate la frontieră, fără a preciza numărul de cazuri în funcție de cetățenie

Cu referire la informațiile menționate în mass-media privind confirmarea unor noi cazuri de infectare cu COVID-19 printre turiștii străini aflați în Republica Elenă, MAE precizează că autoritățile elene au confirmat public un număr de 29 de cazuri noi de infectare în rândul cetățenilor care au venit din România și Bulgaria, fără a preciza, până la acest moment, numărul de cazuri în funcție de cetățenie.

Totodată, cu privire la cazul cetățeanului român testat pozitiv pentru COVID-19 în insula Thassos, MAE precizează că, la solicitarea Consulatului General al României la Salonic, autoritățile elene au retestat persoana în cauză, rezultatul celui de-al doilea test fiind negativ. Cetățeanul român urmează să revină în România în cel mai scurt timp. În acest sens, oficiul consular a întreprins demersurile necesare pentru notificarea autorităților elene cu privire la această situație.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri