Presa internaţională, despre votul din Catalonia

Data publicării:
le figaro catalonia

Potrivit jurnaliştilor britanici, liderii pro-independenţă susţin că obţinerea majorităţii le-ar permite să-şi declare unilateral independenţa faţă de Spania, în următoarele 18 luni. Totuşi, guvernul de la Madrid a promis că va bloca în justiţie orice acţiune unilaterală.

Şi The Guardian scrie că separatiştii catalani vor revendica acest vot drept unul în favoarea independenţei, un vot care ar putea arunca Spania în cea mai acută criză politică din ultimii ani.

În căutarea independenţei, catalanii lansează o sfidare la adresa Spaniei, titrează cotidianul francez Le Figaro. Liderul separatist Artur Mas trebuie să conducă un guvern format din politicieni de dreapta şi aliaţii lor de stânga. Aceştia au un program comun care prevede obţinerea independenţei regiunii într-un an şi jumătate.

Iar jurnaliştii de la cotidianul italian Corriere della Sera anunţă: Catalonia, drumul spre independenţă. Un drum care va fi parcurs de o alianţă stranie, de dreapta şi stânga, care va guverna Catalonia, cea mai bogată regiune din Spania, cu 7,5 milioane de locuitori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri