Românul rănit în tragedia de lângă Genova a murit

Data actualizării: Data publicării:
genova

Românul internat după prăbuşirea viaductului de lângă Genova a murit. Informaţia a apărut inițial în presa italiană și a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Bilanţul tragediei a ajuns la 43 de morţi. 

ACTUALIZARE 19.30.Cetățeanul român rănit în urma prăbușirii viaductului Morandi a încetat din viață în cursul acestei zile. Decesul a fost notificat de către medici atât familiei, cât și reprezentanților Consulatului General al României la Torino aflați la spital. Reprezentanții echipei consulare sunt în contact cu familia cetățeanului român și acordă asistența consulară necesară în astfel de situații, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsuflețit și a certificatului de deces”, se arată într-un comunicat al MAE.


Vestea a venit în ziua în care în întreaga Italie este doliu în memoria celor care au murit.

Între timp, o nouă ipoteză vorbeşte despre faptul că podul s-a prăbuşit după ce un cablu de oţel s-a rupt.

În prima apariţie publică după tragedie, conducerea companiei care administrează viaductul a anunţat că-l va reconstrui în opt luni. Va cheltui 500 de milioane de euro, bani folosiţi pentru reconstrucţie şi compensaţii ce vor ajunge la rudele victimelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri