Presă: Partidul lui Silvio Berlusconi a semnat acorduri cu Partidul Românilor din Italia şi cu PPDD

Data publicării:
silvio berlusconi sursa foto digi24-4

Acordurile au fost semnate luni, la Roma, în prezenţa lui Renato Brunetta, liderul grupului Forza Italia din Camera italiană a Deputaţilor, a lui Giancarlo Germani, preşedintele Partidului Românilor din Italia, şi a lui Dan Diaconescu, liderul PPDD, potrivit iltempo.it, citat de Mediafax.

Acordul semnat ieri este foarte important; va fi determinant pentru menţinerea echilibrului în Partidul Popular European şi pentru desemnarea viitorului preşedinte al Comisiei Europene”, a spus Renato Brunetta, liderul deputaţilor formaţiunii Forza Italia (centru-dreapta).

Participarea românilor la vot în Italia este un semnal foarte bun privind adevărata integrare europeană”, apreciază Abrignani Ignazio Abrignani, coordonatorul campaniei electorale a Forza Italia.

În ultimele luni, presa a speculat că Silvio Berlusconi, vizat de o intedicţie de a deţine funcţii publice în Italia, ar putea candida în România sau Bulgaria pentru un loc în Parlamentul European. Silvio Berlusconi a refuzat însă propunerile în acest sens.

Ar fi suficient să răspund favorabil propunerilor de a candida în România, Bulgaria şi Malta, dar eu prefer ţara mea”, afirma fostul premier în decembrie 2013.

Silvio Berlusconi a fost condamnat la închisoare în dosarul Mediaset şi nu are dreptul de a deţine funcţii publice timp de doi ani.

Italia va organiza, pe 25 mai, primul tur al alegerilor locale, în paralel cu scrutinul europarlamentar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri