Președintele bulgar îl avertizează pe premierul britanic: Vei rămâne în istorie ca cel care a izolat Marea Britanie

Data publicării:
rosen plevneliev presedintele bulgar

 

Sursa foto: consilium.europa.eu

Rosen Plevneliev a declarat că bulgarii urmăresc dezbaterea pe tema imigrației din Marea Britanue și ridică întrebări despre „democrația, toleranța și umanitatea societății britanice”, relatează Sky News.

Declarațiile vin după ce vicepremierul Nick Clegg a spus că liberal-democrații nu vor mai accepta noi restricții în domeniul imigrației. În plus, deputatul laburist Keith Vaz a anunţat că va controla personal frontiera britanică la 1 ianuarie 2014, când vor fi eliminate restricţiile de liberă circulaţie pentru români şi bulgari.

Keith Vaz, şeful comitetului pentru afaceri interne, a declarat vineri că intenţionează să meargă pe aeroportul Luton împreună cu un alt membru al comitetului, Mark Reckless, dis de dimineaţă pe 1 ianuarie, pentru a vedea câţi români vin, „doar pentru a fi sigur"

Președintele Bulgariei a mai spus că se teme pentru sigurața concetățenilor săi din Marea Britanie. El a subliniat că „o cortină de fier” nu ar mai trebui să existe în acest secol. „Cameron nu trebuie să uite că un politician rămâne în istorie nu cu treburile de fiecare zi”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri