Preşedintele Cehiei: Discuţia despre schimbările climatice devine o nouă religie, aşa că permiteţi-mi să fiu un eretic

Data publicării:
NATO Holds Warsaw Summit
Foto: Guliver/Getty Images

Preşedintele ceh Milos Zeman a criticat joi lupta contra schimbărilor climatice, pe care a calificat-o drept excesivă şi a comparat-o cu o nouă religie, transmite DPA, citată de Agerpres.

''Discuţia despre schimbările climatice devine o nouă religie, aşa că permiteţi-mi să fiu un eretic'', a spus şeful statului ceh în tradiţionalul său mesaj cu ocazia Crăciunului, transmis în direct de postul public de televiziune şi publicat de media online cehe.

Zeman a avertizat că Europa trebuie să fie pregătită pentru a fi depăşită economic de alte zone ale lumii în contextul numeroaselor măsuri de protecţie privind schimbările climatice.

''Teoretic s-ar putea întâmpla ca industria să se mute acolo unde preţurile energiei sunt mai scăzute şi Uniunea Europeană ar deveni un muzeu de ecologie cu standarde de trai mai reduse pentru locuitorii săi'', a afirmat preşedintele Republicii Cehe.

La fel ca în mesajul de la finalul lui 2018, Milos Zeman a criticat sutele de mii de protestatarii care, în mai multe mitinguri de amploare, au cerut demisia premierului ceh Andrej Babis, un bogat om de afaceri.

Deşi acesta este anchetat pentru o presupusă fraudă cu fonduri europene, Zeman i-a luat încă o dată apărarea: ''Într-o democraţie parlamentară, care suntem şi vom rămâne, şefii de guvern vin şi pleacă pe baza rezultatelor alegerilor libere. Punct''.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri