Președintele Chinei, în turneu european. În Germania a venit însoțit de 200 de oameni de afaceri

Data publicării:
xi jinping in germania - afp-mediafax 1

De la palatul prezidenţial, Xi Jinping a plecat spre sediul Guvernului, unde a fost întâmpinat de cancelarul german, Angela Merkel. Liderul de la Beijing nu a mers cu mâna goală la întâlnirea cu cancelarul german. Xi Jinping a fost însoţit de o delegaţie de 200 de oameni de afaceri care, timp de aproape o jumătate de oră, au semnat contracte bilaterale. Totul, bineînţeles, sub atenta supraveghere a cancelarului german şi a preşedintelui chinez.

Deocamdată, valoarea totală a acordurilor semnate nu a fost făcută publică. Însă suma va fi una consistentă, dacă luăm în calcul faptul că în timpul vizitei pe care Xi Jinping a făcut-o în Franţa au fost semnate acorduri bilaterale de 18 miliarde de euro.  

Turneul președintelui chinez intervine în plină criză între Uniunea Europeană și Rusia, din cauza anexării Crimeei. Occidentul a avertizat că Rusia riscă izolarea diplomatică. În Consiliul de Securitate al ONU, în momentul votării unei rezoluții care denunța referendumul din Crimeea, China s-a abținut de la vot.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri