Sari la conținut

Președintele Comisiei Europene, scrisoare către Dacian Cioloș

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, i-a trimis o scrisoare fostului premier Dacian Cioloș în care l-a felicitat pentru mandatul său de prim-ministru al României, relatează Hotnews. Șeful CE a scris că Dacian Cioloș a asigurat „o perioadă de guvernare transparentă, deschisă și responsabilă fără precedent în istoria recentă a României".

scrisoare-juncker-catre-ciolos hotnews

Sursă foto: Hotnews

„Vă felicit pentru munca excelentă pe care Guvernul dumneavoastră a depus-o în ultimul an. Ai asigurat o perioadă de transparență și guvernare deschisă și responsabilă fără precedent în istoria recentă a România. Așteptăm ca următorul Guvern să continua câteva din inițiativele lansate de dumneavoastră, precum „România Competitivă”, pachetul anti-sărăcie și reforma administrației publice”, a fost mesajul șefului Comisiei Europene pentru fostul premier al României. 

De asemenea, Jean Claude Juncker la felicitat și pe premierul Sorin Grindeanu și l-a îndemnat să continue lupta anticorupție

Guvernul Cioloş a fost învestit pe 17 noiembrie 2015, într-un context social și politic extraordinar, după manifestații de stradă care au durat mai multe zile și care au culminat cu demisia Guvernului Ponta. 

Pe aceeași temă