Sari la conținut

Președintele Comisiei Europene: Țin o listă neagră cu cei care m-au trădat

 Foto: Gulliver/ Getty Images

„Țin o mică listă neagră numită 'Le Petit Maurice' (Micul Maurice) în care, în ultimii 30 de ani, am notat atunci când cineva m-a trădat. Nu sunt răzbunător, dar am o memorie bună", a declarat Juncker pentru cotidianul belgian Le Soir.

Șeful executivului european a explicat că lista nu este plină, deoarece oamenii „rar” îl trădează. Președintele CE a mai povestit că a început această listă încă din timpul în care s-a aflat în fruntea guvernului luxemburghez.

Fiți atenți. Micul Maurice vă așteaptă", a avertizat Juncker.

The Guardian comentează că, deși este tentant să ne imaginăm că pe lista lui Juncker apare și numele liderului demisionar al UKIP, Nigel Farage, Juncker spune că-l respectă pe Farage și îl consideră "„oarte distractiv" și erudit.

Dar Juncker, cunoscut pentru îmbrățișările sale exuberante și pentru felul în care își întâmpină invitații, cu câte-o palmă dată pe spinare, s-a străduit totodată să explice că de fapt nu l-a îmbrățișat pe Farage atunci când s-au întâlnit ultima dată, în Parlamentul European de la Strasbourg, după referendumul din Marea Britanie în care a câștigat tabăra Brexit.

I-am șoptit ceva la ureche și nu era un compliment. Din fotografii rămâneai cu impresia că l-aș fi îmbrățișat", a spus Juncker.

El a adăugat că îl numește în mod constant „dictator" pe Viktor Orban și a apreciat că umorul său este mai degrabă calculat, decât cinic.