Președintele Emmanuel Macron a depus plângere pentru „hărțuire” împotriva unui fotograf

Data publicării:
macron

Președintele francez Emmanuel Macron a depus plângere pentru ''hărțuire și tentativă de atingere la adresa vieții private'' împotriva unui fotograf de presă care îl urmărea la locul în care își petrece vacanța, potrivit Președinției, relatează Agerpres.

 

Emmanuel Macron Visits Berlin
Foto: Guliver/GettyImages

În prezent, șeful statului francez este în vacanță la Marsilia, pe țărmul Mării Mediterane, împreună cu soția sa, Brigitte.

„Din când în când, el apare (...), și acest fotograf jurnalist l-a urmărit de mai multe ori cu o motocicletă. Serviciul de pază i-a cerut de mai multe ori să nu mai facă acest lucru. El a continuat, uneori pe riscul său”, a precizat serviciul de comunicare de la Palatul Elysee. „Duminică, el a pătruns pe proprietatea privată, ceea ce a dus la depunerea plângerii” pentru „hărțuire și tentativă de atingere la adresa vieții private”, a detaliat serviciul de presă, confirmând o informație a revistei VSD. Potrivit sursei, plângerea a fost depusă „în numele președintelui”.

Conform VSD, fotograful a fost reținut circa șase ore în arest duminică într-un comisariat de poliție din Marsilia. El a fost eliberat după verificările uzuale, a declarat o sursă din cadrul poliției.

Serviciul de comunicare al Președinției a dezmințit în schimb orice presiune asupra echipelor de televiziune postate în fața casei unde locuiește cuplul Macron. „Aceasta nu este deloc maniera noastră de lucru”, a punctat serviciul de comunicare.

Citiți și: 

Petiție împotriva lui Brigitte Macron. 150.000 de francezi nu vor ca aceasta să aibă statut de „Prima Doamnă”

PORTRET. Ce fel de președinte va fi Macron? Și ce fel de primă-doamnă va avea Franța?

Răspunsul lui Macron cu privire la vârsta soției sale

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri