Klaus Iohannis discută cu liderii UE prin videoconferință despre gestionarea crizei COVID-19. Președintele va face declarații la final

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis și președintele Consiliului European, Charles Michel
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis va participa marți, de la ora 18, la o discuție prin videoconferință cu liderii Uniunii Europene pentru a discuta măsurile la nivelul UE privind gestionarea crizei coronavirusului. La finalul discuțiilor, președintele va susține o declarație de presă, la Palatul Cotroceni.

Videoconferința are loc, la inițiativa președintelui Consiliului European, Charles Michel, iar formatul este similar reuniunilor Consiliului European. 

Întrevederea online a fost anunțată și de președintele Consiliului European, pe Twitter.

„În urma consultărilor, voi avea în scurt timp o videoconferinţă cu membrii EUCO (Consiliul European) cu privire la COVID-19 pentru coordonarea eforturilor UE. Trebuie să cooperăm pentru a proteja sănătatea cetăţenilor noştri”, a scris Charles Michel pe Twitter. 

„Le cer partenerilor noştri europeni o acţiune urgentă pentru coordonarea măsurilor sanitare, a eforturilor noastre de cercetare şi a răspunsului nostru economic. Să acţionăm împreună începând de acum”, a scris și președintele francez, Emmanuel Macron.

„Este important ca noi să avem un răspuns ce corespunde naturii riscului perceput de oamenii de ştiinţă şi despre care ei ne informează şi ca acest răspuns să frâneze epidemia, ceea ce suntem în curs de a face”, a completat președintele Franței.

Citește și Italia a intrat în carantină din cauza coronavirusului. Conte: „Viitorul Italiei este în mâinile noastre”. Restricțiile instituite

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri