Președintele Timofti a fost șantajat, potrivit fostului său consilier

Data publicării:
investire guvern filip

Vlad Țurcanu FOTO: captură agora.md

„Președintele a avut informații că doi fii ai săi sunt urmăriți și că nu li se dorea binele”, a spus Vlad Țurcanu la emisiunea „Interpol” de la TV7. Joi, Vlad Țurcanu și-a anunțat demisia din funcție, motivând că a transmis informații inexacte cu privire ceremonia de învestire a guvernului Filip.

Guvernul Filip a fost învestit miercuri seara, aproape de miezul nopții, într-o ceremonie secretă, în timp ce Vlad Țurcanu anunțase că evenimentul va avea loc a doua zi.

FOTO: presedinte.md

„Președintele a vorbit despre faptul că i s-a impus o candidatură, cea a lui Vlad Plahotniuc, și i s-a adiat (spus, sugerat - n.r.), de către cine, nu știu, asupra unor lucruri pe care îl pot privi pe dl. președinte. Președintele a avut informații că doi fii ai săi sunt urmăriți și că nu li se dorea binele”, a subliniat Țurcanu.

Întrebat dacă cei doi băieți ai președintelui au părăsit țara, consilierul prezidențial a declarat că nu știe.

„L-am văzut  pe unul dintre cei doi fii ai dlui președinte, care locuiesc în Republica Moldova, acum ceva timp”, a adăugat Vlad Țurcanu. 

Președintele Timofti are trei fii: Alexei (n. 1977) a terminat Facultatea de Științe Juridice. E căsătorit și lucrează ca avocat având propriul său birou; Nicolae jr. (n. 1980) lucrează ca prezentator de știri sportive și comentator sportiv de televiziune, iar Ștefan (n. 1989) este fotbalist.

Noua majoritatea parlamentară de la Chișinău l-a propus pentru funcția de prim-ministru al țării pe controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, însă în cele din urmă președintele Nicolae Timofti a respins această candidatură, invocând articole din Constituție referitoare la integritatea persoanei propuse pentru această funcție. Președintele a făcut propria propunere, în persoana șefului administrației prezidențiale, Ion Păduraru, însă între timp coaliția a venit cu o altă propunere, Pavel Filip, iar Păduraru s-a retras. Guvernul Filip a fost votat apoi în parlament printr-o procedură urgentată, iar seara, fără a se anunța public, a depus jurământul în fața președintelui. Între timp, pe străzile din Chișinău au izbucnit proteste antiguvernamentale, care marți seara s-au soldat cu violențe.

Citiți și:

Moldova, între două rele
Noi proteste în Republica Moldova. Reacția Kremlinului
CHIȘINĂU | Protestele se reiau vineri. Președintele Parlamentului s-a întâlnit cu liderii manifestanților

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri