Președintele Turciei: Femeile nu pot fi considerate egalele bărbaților

Data publicării:
turcoaice vrajite de erdogan

„Religia noastră (islamul) a definit un loc pentru femei (în societate): maternitatea”, a afirmat Erdogan la Istanbul, în faţa unui public alcătuit în mare parte din femei, la un summit pe tema justiţiei şi femeii.

Nu poţi trata egal femeile şi bărbaţii, fiindcă natura lor este diferită. Caracterele, obiceiurile şi fizicul lor sunt diferite. (...) A fi mamă este cu totul altceva, este cea mai înaltă chemare. Sunt oameni care nu pot înţelege acest lucru. Nu le poţi explica feministelor aşa ceva, fiindcă ele nu acceptă conceptul de a fi mamă”, a spus Recep Tayyip Erdogan.

„Nu poţi pune pe picior de egalitate o femeie care-şi alăptează copilul şi un bărbat", a insistat el.

„Nu poţi cere unei femei să facă toate tipurile de muncă pe care le face un bărbat, ca în regimurile comuniste", a mai spus preşedintele Erdogan. „Nu poţi să le ceri să iasă şi să sape pământul, este contrar naturii lor delicate”, a adăugat el.

Partidul lui Erdogan, care se află la conducerea Turciei din 2002, este acuzat frecvent de către critici de o derivă autoritaristă şi că vrea să islamizeze societatea turcă, în special prin limitarea drepturilor femeilor.

Actualul preşedinte, care a condus Guvernul timp de 11 ani înainte să fie ales la conducerea statului în august, a provocat în multe rânduri furia unor mişcări feministe turceşti din cauza încercării de a limita, fără succes, dreptul la avort şi pentru că le-a recomandat femeilor să nască cel puţin trei copii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri