Preşedintele Ucrainei a făcut o vizită surpriză în Slaviansk. Spaţiul aerian din estul ţării, închis pentru zborurile civile

Data publicării:
10550979 661522137263855 1438088129721951106 n

„Slaviansk a fost simbolul terorii şi violenţei. Astăzi, Slaviansk este simbolul Donbasului eliberat”, a spus Petro Poroşenko, preşedintele Ucrainei.

Tensiunea mocneşte în estul Ucrainei. Preşedintele Petro Poroşenko i-a ameninţat pe separatiştii proruşi cu o surpriză neplăcută. Nu a dat însă niciun indiciu despre ce anume ar fi vorba. În acest timp, rebelii se declară hotărâţi la orice sacrificiu ca să păstreze controlul asupra oraşelor Lugansk şi Doneţk.

„Suntem în alertă maximă, ne aşteptăm să se petreacă ceva, dar nu vrem să se întâmple ceea ce s-a întâmplat în Slaviansk sau Odessa, nu vrem şi nu vom permite aşa ceva. De aceea suntem în alertă maximă, peste 100%”, a spus un rebel prorus.

Separatiştii se uita către Occident în speranţa unei intervenţii pentru salvarea civililor, în cazul în care armata ucraineană lansează asaltul asupra celor două oraşe.

„Dacă încep să bombardeze oraşul aşa cum au făcut la Slaviansk, sper ca liderii occidentali să nu rămână indiferenţi, sper ca ei să vadă că armata ucide mii de civili în casele lor”, a spus Andrei Purgin, reprezentant al autoproclamatei Republici Doneţk.

În contextul tensionat din estul fostei republici sovietice, preşedinţii Barack Obama şi Francois Hollande i-au cerut liderului rus Vladimir Putin să-i convingă pe separatişti să negocieze cu autorităţile de la Kiev pentru încheierea violenţelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri