Președintele Ucrainei spune că manifestanții pun în pericol securitatea națională când fac apel la revoluție

Data publicării:
Proteste violente Kiev Ucraina 25 noiembrie 2013 3 -AFP Mediafax Foto-Alexander KHUDOTEPLY-2

Imaginile suprinse de camerele de supraveghere şi date publicităţii de opoziţia ucraineană, arată momentul în care trupele speciale ale poliţiei pătrund în sediul partidului de opoziţie, după ce sparg uşile cu barosul. Urmează o percheziţie de câteva minute, iar poliţiştii pleacă după ce confiscă mai multe documente şi echipamente IT.

În timp ce sediul partidului Iuliei Timoşenko era percheziţionat, poliţiştii demontau corturile instalate în centrul Kievului şi se îmbrânceau cu manifestanţii.

Forţele de ordine i-au îndepărtat cu bastoanele pe protestatari, însă, în ciuda intervenţiei poliţiştilor, oamenii nu s-au lăsat intimidaţi. Sunt şi acum în stradă.

Liderii noştri ne-au spus că trebuie să rămânem în stradă şi asta am şi făcut. N-a fost uşor, dar am crezut că va fi mult mai rău. Am crezut că va fi vărsare de sânge”, a spus unul dintre manifestanți.

La Kiev au ajuns mai mulţi oficiali americani şi europeni, care au discutat cu preşedintele Viktor Ianukovici şi liderii opoziţiei. Printre ei, şeful diplomaţiei europene, Catherine Ashton, dar şi adjunctul secretarului american de stat.

„Statele Unite rămân implicate, lucrăm împreună cu Uniunea Europeană pentru a încerca să readucem pacea şi demnitatea umană”, a afirmat Victoria Nuland, adjunctul secretarului american de Stat.

La finalul întâlnirii cu diplomaţii străini, preşedintele Ianukovici a declarat că este de acord cu eliberarea manifestanţilor reţinuţi în timpul protestelor. În plus, o delegaţie oficială ucraineană va merge la Bruxelles, unde va discuta cu liderii europeni despre situaţia de la Kiev.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri