Președintele Zelenski spune că nu se așteaptă la mare lucru de la negocierile de luni dintre delegațiile ucraineană și rusă

Data publicării:
Volodimir Zelenski inspectează trupe ucrainene.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Foto: Profimedia

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat într-o scurtă declarație televizată că nu se așteaptă la mare lucru de la întâlnirea dintre delegațiile ucraineană și rusă de luni, informează CNN.

Voi spune sincer, ca întotdeauna: nu prea cred în rezultatul acestei întâlniri, dar lăsați-i să încerce. Pentru ca niciun cetățean al Ucrainei să nu se îndoiască că eu, în calitate de președinte, nu am încercat să opresc războiul când a existat chiar o șansă mică”, a spus Zelensky.

Și în timp ce băieții noștri sunt acolo (delegația ucraineană – n.red.), președintele este aici, șeful de stat major este aici, primul-ministru este aici, armata este aici, comandantul șef este aici. Ne vom apăra cu toții statul și granițele noastre”, a adăugat el.

Duminică la prânz, ministrul adjunct de interne al Ucrainei, Evgheni Yenin, a declarat că discuțiile dintre delegațiile rusă și ucraineană vor avea loc luni dimineață.

O delegație ucraineană se îndreaptă spre orașul Gomel din Belarus, pentru a participa la negocieri. Acolo se află deja o delegație rusă, condusă de ministrul adjunct al Externelor din Federația Rusă.

Potrivit lui Dmitri Peskov, din delegaţia rusă fac parte oficiali din ministerele de Externe şi Apărării, precum şi de la cabinetul preşedintelui Vladimir Putin.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri