Presupusa iubită a lui Francois Hollande, actrița Julie Gayet, ar fi însărcinată

Data publicării:
julie Gayet-1

La nivel oficial, la Paris, nimeni nu a făcut vreo precizare în acest sens. De altfel, preşedintele Francois Hollande a evitat să vorbească despre noua sa relaţie, dar a confirmat că are probleme în cuplu, cu actuala sa parteneră, jurnalista Valérie Trierweiler.

Preşedintele Francois Hollande recunoaşte că are probleme în viaţa de cuplu. Şeful statului francez a refuzat însă să spună clar că are o a doua relaţie amoroasă, cu actriţa Julie Gayet.

Întrebat de un jurnalist, într-o conferință de presă, dacă mai este Valerie Trierweiler prima doamnă a Franţei, Francois Hollande a răspuns: „Fiecare, în viaţa sa personală, poate trece prin încercări. Este şi cazul nostru. Există momente dureroase, dar am un principiu, anume că problemele private rămân private”, relatează Le Monde.

Totul, după ce presa din Hexagon, dar şi din lume, aştepta să afle soarta cuplului prezidenţial, după aproape o săptămână de speculaţii şi dezvăluiri spectaculoase, care au ţinut prima pagină a ziarelor. Francois Hollande a promis totuşi că va clarifica luna viitoare acestă situaţie.

Scandalul provocat de infidelitatea preşedintelui francez capătă proporţii. Partenera de viaţă a lui Francois Hollande, jurnalista Valerie Trierweiler, internată după dezvăluirile despre o presupusă relaţie amoroasă a şefului de stat cu o actriţă, şi-a prelungit şederea în spital pe termen nedeterminat.

La fel de categoric a fost liderul de la Elysee și când jurnaliștii prezenți în sală au dorit să afle mai multe despre starea de sănătate a actualei iubite a președintelui, aflată de mai multe zile în spital.

„Se odihnește și asta este tot ceea ce am de spus pe marginea acestui subiect”, a spus președintele Franței

Dezvăluirile despre noua iubită a liderului de la Elysee au crescut cota de popularitate a lui Francois Hollande. Un studiu comandat de Nouvel Observateur arată o creştere de două procente, de la 24 la 26 la sută. Totuşi, pe termen lung, o astfel de poveste nu este de bun augur, cred comentatorii politici.

„Este important pentru Francois Hollande ca această poveste să nu se întindă prea mult, să nu țină prima pagină a ziarelor pentru mult timp”, a spus Christian Delporte, profesor de Științe Politice.

În Franța, povestea despre noua iubire a președintelui a relansat dezbaterea despre statutul primei doamne. Există o singura mențiune în lege, referitoare la soțiile președinților, potrivit căreia, atunci când rămân văduve, ele primesc o pensie din partea statului francez. Însă, în realitate, în Franța, soțiile și partenerele șefilor de stat se bucură de un statut aparte. În prezent, Valérie Trierweiler, partenera oficială a președintelui Francois Hollande, are un cabinet propriu la Palatul Elysee, cu personal angajat și plătit din bugetul de stat. De asemenea, o gardă de corp o însoțește în deplasările sale.

Odată cu apariția unei alte femei în viața lui Francois Hollande, Valérie Trierweiler ar putea pierde toate aceste beneficii și va fi pusă sub semnul întrebării până și simpla ei prezență la Elysee.

Jurnalista, care are o relație de opt ani cu președintele francez, este încă în spital, din cauza unei depresii puternice. S-a internat vineri, în ziua în care publicația Closer a demascat-o pe noua iubită a lui Hollande, actrița Julie Gayet. Pentru moment, nimeni nu știe dacă Valérie Trierweiler își va mai respecta agenda. Pe 11 februarie, ea ar trebui să-l însoțească pe Francois Hollande în vizita oficială în Statele Unite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri