Presupuși teroriști germani arestați în Bulgaria. Plecaseră cu trenul de la București

Data actualizării: Data publicării:
bulgaria agenti securitate dans

Autoritățile bulgare au arestat la punctul de frontieră Kapitan Andreevo, de la granița cu Turcia, cinci cetățeni germani, dintre care unul minor, suspectați de implicare în activități teroriste, a anunțat joi Agenția de Stat bulgară pentru Securitate Națională (SANS), informează Agerpres.

bulgaria agenti securitate dans

Conform unui comunicat difuzat de SANS, cei cinci au fost arestați la data de 12 aprilie în timp ce călătoreau cu trenul de la București către Istanbul. Comunicatul menționează că autoritățile bulgare au motive suficiente să considere că suspecții sunt simpatizanți ai unei organizații teroriste. Comportamentul lor prezintă semne de radicalizare, tipice combatanților teroriști străini.

Conform informațiilor obținute de autoritățile bulgare, patru dintre cele cinci persoane arestate au fost implicate în susținerea unei organizații teroriste active în Siria și Irak, iar minorul încerca să ajungă în Siria pentru a se alătura unei grupări teroriste.

Autoritățile germane le-au interzis celor cinci să părăsească teritoriul Germaniei pentru a-i împiedica să se alăture mișcărilor teroriste din Siria și Irak. Unul dintre ei folosea un pașaport aparținând unui alt cetățean german.

Având în vedere intențiile lor, scopul călătoriei și celelalte indicii, cei cinci cetățeni germani arestați la frontiera bulgaro-turcă au fost considerați de autoritățile de la Sofia ca fiind o amenințare la adresa securității naționale. Prin urmare, cei patru adulți au fost expulzați în Germania, urmând ca și minorul să fie preluat de familia sa din Germania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri