Preţul discriminării rasiale în Marea Britanie: zeci de miliarde de euro anual

Data actualizării: Data publicării:
London's Economic Boom Continues
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 24: A general view of the London Skyline on October 24, 2013 in London, England. London is fast becoming one of the wealthiest cities in the world, with property prices, salaries and investment reaching levels that are causing some concern that a dangerous and unsustainable boom is being created. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)

Problema Marii Britanii cu imigranţii o costă o căruţă de bani. Dacă discriminarea rasială ar fi eradicată, economia britanică ar creşte cu 28 de miliarde de euro pe an, arată un studiu finanţat de guvern.

London's Economic Boom Continues
FOTO: Getty Images

În ciuda diversităţii de acolo, raportul concluzionează că angajaţii de culoare sunt în continuare dezavantajaţi la serviciu, li se oferă mai rar şansa de a avansa iar majorările salariale vin într-un ritm mai lent decât în cazul colegilor.

Sunt prejudecăţi care afectează puternic competiţia de vreme ce e mult mai dificil pentru minoritari să ajungă în vârful unei companii şi aparent nu sunt analizaţi doar prin prisma performanţelor. Bineînţeles, piedicile care li se pun sunt adesea neintenţionate, însă efectul e acelaşi. Autorii studiului le cer marilor companii să demonstreze cu date că nu discriminează când oferă un salariu sau altul şi avertizează că astfel de practici afectează nu doar economia, ci şi aspiraţiile oamenilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri