Prima companie aeriană care a devenit unul dintre cei mai mari 10 poluatori din Europa

Data actualizării: Data publicării:
Prima_cursa_Ryanair_Barcelona-Oradea-Barcelona_ROL1645

Ryanair este prima companie aeriană care a devenit, în 2018, unul dintre cei mai mari 10 poluatori din Europa, o premieră pentru o companie care nu operează centrale pe bază de cărbune, transmite Bloomberg citat de News.ro.

ryanair avion shutterstock_631170599
Foto: Shutterstock

Aceasta este concluzia unei analize realizată de grupul de cercetări Transport& Environment din Bruxelles, pe baza datelor UE referitoare la emisiile de dioxid de carbon. Potrivit acestui grup, emisiile de dioxid de carbon ale Ryanair au crescut anul trecut cu 6,9%.

Rezultatul scoate în evidenţă contribuţia industriei aeriene la emisiile de gaze cu efect de seră  care afectează atmosfera.

Poluarea provocată de companiile aeriene a crescut cu circa două treimi din 2005 şi, potrivit estimărilor, va continua să crească, deoarece călătoriile cu avionul au devenit mai accesibile din punct de vedere financiar. Această tendinţă va face ca sectorul transporturilor aeriene să devină în decurs de trei decenii cel mai mare emitent unic de dioxid de carbon.

Alte industrii reuşesc să reducă emisiile de substanţe dăunătoare. Anul trecut, sistemul de tranzacţionare a emisiilor poluatoare a consemnat o scădere de 3,8% a gazelor cu efect de seră, în condiţiile în care state precum Germania şi Marea Britanie renunţă la centralele pe bază de cărbune pentru a reduce emisiile.

Ryanair s-a plasat pe locul al nouălea în top 10 mari poluatori din Europa. Celelalte poziţii au fost ocupate de companii de utilităţi care generează electricitate folosind cărbune, cel mai poluator carburant fosil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri