Galerie Foto Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, a participat la un dejun în aer liber la Downing Street

Data actualizării: Data publicării:
jill biden la un dejun in aer liber organizat la downing street pentru a marca incoronarea regelui charles
Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, a participat la un dejun în aer liber la Downing Street. Foto: Profimedia

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, a participat duminică la un dejun în aer liber la Downing Street, organizat la fel ca alte mii de evenimente similare pe întreg teritoriul Marii Britanii pentru a marca încoronarea regelui Charles al III-lea şi a reginei Camilla, relatează AFP.

Întâmpinată de premierul britanic Rishi Sunak şi de soţia sa, Akshata Murty, Jill Biden s-a aşezat alături de alţi zeci de oaspeţi în curtea reşedinţei oficiale a premierului din Downing Street, profitând de vremea frumoasă pentru a participa la acest prânz în aer liber.

Jill Biden a participat duminică la un dejun în aer liber organizat la Downing Street. Foto: Profimedia
Jill Biden a participat duminică la un dejun în aer liber organizat la Downing Street. Foto: Profimedia

Printre invitaţi s-au numărat şi familii ucrainene şi grupuri de tineri, potrivit AFP, citată de Agerpres.

După ceremonia solemnă de încoronare a regelui Charles al III-lea, britanicii sunt invitaţi duminică să participe la prânzuri comunitare şi petreceri stradale pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii. Mii de evenimente vor avea astfel loc în toată ţara, pe străzi, în grădini, parcuri şi spaţii comunitare, la care vecini şi grupuri de prieteni sunt invitaţi să împartă mâncare şi să se distreze împreună pentru a celebra prietenia şi încoronarea primului monarh nou al Marii Britanii din ultimii 70 de ani.

Festivităţile legate de încoronare continuă duminică seara cu un mare concert organizat la Windsor (vestul Londrei), unde prinţul William, moştenitorul tronului britanic, şi soţia sa, Kate, s-au bucurat de o baie de mulţime sâmbătă după-amiază.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri