Prima victimă a tragediei aviatice din Ucraina a fost identificată

Data publicării:
avion ucraina cadavre cercetare corpuri mediafax-2

Sunetul trompetei s-a auzit din nou pe aeroportul din Eindhoven. Rând pe rând, cele 38 de sicrie au fost coborâte din avioanele militare de transport, sub privirile rudelor pasagerilor. Un moment pe care alţii l-au privit la televizor, cu ochii în lacrimi. Este şi cazul unui bărbat, care şi-a pierdut fiul, nora şi nepoata în tragedie.

De vină este „cel care a apăsat butonul ce a lansat racheta. Dacă aş pune mâna pe el, l-aş omorî”, a spus Thijs Verhaegh, tatăl uneia dintre victime.

O femeie, tot din Olanda, are un mesaj pentru preşedintele rus Vladimir Putin, pe care multă lume îl consideră vinovatul indirect al tragediei.

„Să facă tot posibilul ca acele trupuri să fie aduse înapoi acasă. Şi el e tată şi trebuie să-şi asculte inima. Trebuie să se gândească cum s-ar simţi el însuşi dacă al său copil ar zăcea acolo”, a spus Silene Fredriksz, mama uneia dintre victime.

De altfel, Olanda este de departe ţara cea mai afectată. 193 de olandezi erau în avion, iar oficialii de la Amsterdam promit răzbunare.

„Sunt foarte hotărât să-i găsim pe cei responsabili, iar în momentul în care vom face acest lucru, ei vor fi pedepsiţi”, a declarat Mark Rutte, premierul Olandei.

În estul Ucrainei, zeci de oameni au aprins lumănâri şi s-au recules, în amintirea celor 298 de oameni de la bordul avionului malaezian. Momente emoţionante au fost chiar pe câmpul unde a căzut avionul - o familie a venit tocmai din Australia, pentru a vedea locul unde şi-a găsit sfârşitul singura fiică.

„N-am simţit durere niciun moment, n-am simţit deloc. Mă întreb - şi chiar i-am spus lui George - de ce nu simt niciun fel de durere? Plâng, bineînţeles...Ne întrebam cum vom putea oare supravieţui acestui moment”, a spus Angela Dyczynski, mama uneia dintre victime.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri